Bel: 0858889357!
Leemstuc
Verfraai uw woning en zorg voor een betere vochtregulering en laat Schilstra Stucadoorsbedrijf uw leemstucwerk verzorgen. Lees hier meer over.

Vakmanschap en ervaring met leemstuc

Bij Schilstra Stucadoorsbedrijf bent u aan het juiste adres indien het om leemstuc in Lollum of elders in Friesland gaat. Wij brengen dit stucwerk vakkundig bij u aan om ruimtes te flatteren en om voor een betere vochtregulering te zorgen. Dankzij ons jarenlange vakmanschap weet u zeker dat wij voor kwaliteit staan. Kies voor duurzaam, natuurlijk en gevarieerd!

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een gladde afwerklaag voor binnenmuren die bestaat uit zand met klei of leem. Het materiaal is een natuurproduct zonder chemische toevoegingen dat al eeuwenlang wordt gebruikt om woningen te verfraaien. Het heeft een warme en bruine okerachtige kleur, droogt krimpvrij op en is dampdoorlatend. Daarbij heeft het product van nature een vocht- en warmte regulerende werking.

Vochtregulerende werking

In slecht geventileerde woningen die gebouwd zijn met materialen zonder vochtregulerende werking (zoals beton en kunststof) is het effect van dit stucwerk goed merkbaar. Wanneer er te veel vocht in een ruimte is, neemt het werk dit op om vervolgens bij drogere omstandigheden weer af te staan. Leem kan dan wel veel vocht opnemen en condensatie tegengaan, leemstuc kan NIET tegen direct en langdurig contact met water. Voor vochtige ruimtes zoals badkamers is een alternatief als betonstuc beter geschikt.

In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag meer over de mogelijkheden van leemstucwerk. Het werk kunnen we in principe in iedere structuur, kleur en uitstraling aanbrengen. Maak een afspraak met Schilstra Stucadoorsbedrijf uit Lollum of vraag een gratis offerte op door te bellen naar 085-8889357 of door het contactformulier in te vullen. We helpen u spoedig verder.